Foto: Bladeren door de catalogus van UMS PASTOE in 2013

Het Binnenhuis Anno 1948 en nu

1948 De naam Het Binnenhuis is een verwijzing naar het bedrijf van mijn vader, Berend van Pol.

Als hommage aan hem hebben wij deze naam voortgezet. Het Binnenhuis wijnimport is actief sinds 1998.

Elisabeth M. van Pol oriënteerde zich na de Havo vooral internationaal. Voerde het office management voor grote organisaties en heeft jarenlange ervaring met import. Een HBO Kunst- en Cultuur gaf een nieuwe dimensie aan de reizen naar Frankrijk. Zij heeft contact met de viticulteurs en klanten, organiseert het logistieke proces en is hoofd van de administratie.

Gerryt de Haan adviseert organisaties op het gebied van personeelszaken. Hij is de partner van Elisabeth en haar "grootste"adviseur. Hij bepaalt het inkoopbeleid en is de bezielende kracht achter wijnproeverijen. Innovatieve ideeën komen vaak van zijn kant.

Drs. C. de Haan is de bedrijfskundige en dochter. Ze is er niet alleen voor zakelijke adviezen, maar ook voor de morele support.

Zij heeft én in Frankrijk en in Engeland gewoond en gewerkt.

Het Binnenhuis wijnimport omringt zich verder met mensen op financieel gebied, accountancy en marketing. Voor public relations is er een goede adviseur. Transport en warehousing worden geregeld door gerenommeerde en betrouwbare bedrijven.

Qua wijnkennis vaart Het Binnenhuis blind op de producenten, de Franse boerenbedrijven, de viticulteurs. Zij zijn immers de kurk waarop de fles drijft.